Creëren

Volgens De Woordenwaag is teksten schrijven Kunst. Woorden dienen gewikt en gewogen te worden voor ze een plekje mogen krijgen in definitieve content.
Het resultaat: een treffende tekst die zegt wat u bedoelt, in een stijl die bij u past.

Klinkt goed!

Vertalen

Teksten die vanuit het Engels naar het Nederlands of vice versa vertaald moeten worden, zijn bij De Woordenwaag in goede handen. Wij overwegen niet alleen welke alternatieven taalkundig het beste passen, maar houden ook het stilistisch aspect in de gaten. Zo weet u zeker dat uw boodschap ook in de vertaling goed overkomt!

Tell me more!

Redigeren

Heeft u zelf content geschreven en vindt u het fijn deze taalkundig en stilistisch te laten beoordelen? De Woordenwaag helpt u graag bij het redigeren van uw teksten. Samen zorgen we voor een eindproduct dat bij u past, zodat u de content met een gerust hart kunt publiceren!

Ja, graag!

Tevreden klanten

Mogen wij ook voor u aan de slag?

Bent u benieuwd wat De Woordenwaag voor u kan betekenen? Wij kijken uit naar ieder nieuw taalkundig avontuur!
Neem contact met ons op en we verkennen samen de mogelijkheden.

Achter De Woordenwaag

Mijn passie voor taal bestaat langer dan ik me kan herinneren. Ik leerde mezelf lezen voordat de juf het deed, experimenteerde graag met schrijven en genoot van literatuur. Het was voor mij dan ook een logische stap om een taal te gaan studeren.

Na mijn studie Engelse Taal en Cultuur in Leiden en naast mijn werk als docent ben ik De Woordenwaag gestart. Als copywriter en vertaler kan ik mijn liefde voor en creativiteit met taal inzetten voor het schrijven van uw content, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Tekenend voor mijn werkwijze zijn mijn brede interesse en mijn oog voor detail. Ik begin ieder project met een verkennend gesprek, waarin ik het tekstdoel, uw doelgroep en uw bedrijfscultuur scherp wil krijgen. Dat stelt mij in staat een tekst te schrijven die aanvoelt als úw tekst. Als taalpurist zorg ik er vervolgens voor dat het werk taalkundig perfect is. Zo krijgt u content waarmee u voor de dag kunt komen!

Mariëlle Nederlof